13 de setembre del 2007

Directori de Màsters i Postgraus a Catalunya

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) publica avui, en col·laboració amb els diaris La Vanguardia i l'Avui (acompanyant les seves edicions d'aquest dijous 13 de setembre) el nou Directori de Màsters i Postgraus a Catalunya 2007. El Directori ofereix, en l'entorn de l'adaptació de les universitats catalanes a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), derivat de la Declaració de Bolonya (1999), una selecció de 600 cursos de postgrau i màsters d'institucions públiques i privades catalanes en múltiples àmbits del coneixement per al curs 2007-2008.

A diferència d'anys anteriors, i amb motiu de la implementació de l'EEES, el directori destaca en un primer bloc tots els Programes Oficials de Postgrau (POP) -concebuts, estructurats i impartits d'acord amb els principis de Bolonya- que ofereixen les universitats catalanes, alguns del quals són interuniversitaris, ja que compten amb la participació d'universitats de la resta de l'Estat i/o estrangeres. Un segon bloc inclou un recull de l'amplia oferta formativa de títols propis que ofereixen els diferents centres de formació públic i privats de Catalunya. Ambdós apartats destaquen especialment els cursos interuniversitaris. En total, s'han distribuït arreu Catalunya 101.000 exemplars amb La Vanguardia i altres 14.000 amb l'Avui.

Els seus destinataris són els titulats universitaris, joves i professionals catalans. El Directori aporta una eina especialitzada per poder conèixer les oportunitats existents actualment per millorar la formació acadèmica o professional dins la nova programació oficial de postgrau de les universitats catalanes. Es tracta d'un instrument útil, i eminentment pràctic, per aclarir els dubtes existents en un moment sovint complex com és el de cercar i escollir una sortida professional, formativa o de recerca.

(Informació obtinguda de la nota de premsa de la FCRI)